top of page

TESTS COVID-19

Test Ràpid de Covid-19 per saber si tens o has passat el virus.

Els tests d’anticossos poden detectar els 2 tipus d’anticòs que generen els humans en presència de virus: anticossos o immunoglobulines IgM (les que el cos genera en els primers estadis de la infecció) i les IgG, o anticossos capaços de reconèixer infeccions anteriors. Les IgM i les IgG es generen a partir de la primera setmana després que el pacient mostri símptomes i solen tenir el seu màxim entre la 2a i la 3a setmana després de l’aparició d’aquests símptomes.

 

El test consisteix a fer una punxada en un dit per obtenir una gota de sang, que es diposita en el cassette del test; Un cop fet això, cal esperar la migració dels anticossos al llarg del test (uns 15 minuts) i l’aparició de bandes de color que indiquen els possibles resultats.

Test d’Antígens més precís per saber si el tens en aquell moment.

El funcionament és similar als tests d’anticossos en el sentit que donen resultats en 15 minuts i són interpretables visualment, sense necessitat d’aparells de laboratori.

 

Aquests tests detecten la presència de proteïnes virals (antígens), és a dir, detecta la presència del virus quan s’uneix a uns anticossos del SARS-CoV-2 fixats en una tira reactiva; per tant no pateixen el decalatge de temps entre la infecció i la generació d’anticossos per part del pacient. És a dir, detecten el virus i no els anticossos generats pel pacient, com en el cas dels tests serològics usats fins ara. Això implica que es poden detectar pacients infectats abans que amb els tests d’anticossos, ja que amb aquests últims cal esperar que el pacient tingui reacció immunitària (generi anticossos).

Test per a persones ja vacunades

 

Aquests tests serveixen per saber si una persona que ja està vacunada té anticossos.

 

unnamed-1.jpg

Si et vols fer un d’aquests tests, s'ha de reservar hora:

Telèfon: 623 611 377

Correu electrònic: previsal@previsal.cat

Al nostre centre C/Alcalde Moles, 18 - Solsona

bottom of page